Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úkoly a výzvy

Příspěvky

zvyk denního pochodu, není vůbec na škodu

Zdravím vás kamarádi,

po delší době je tu nová výzva. Při této výzvě pořádně provětráte svoje boty, páč vaším úkolem bude, za celý týden uběhnout, co nejvíce kilometrů. Do mobilu si stáhněte nějákou tu aplikaci, co zaznamenává váš pohyb, například mapy.cz to umí nebo strava atd. Pak už je to jen na vás, kolik uběhnete. 

Na email skauti.ymca.jablonec@gmail.com pošlete screenshoty všech vašich aktivit. Tato výzva bude velice štědře ohodnocena. Kdo uběhne nejvíce kilometrů, tak dostane 20 bodů, další body se budou přidělovat, dle vašeho umístění. 

sekera

 
Celý příspěvek | Rubrika: Úkoly a výzvy | Komentářů: 0

Plánovaní jednodenní akce

Nadešel další čtvrtek a to znamená, že je zde další výzva.

V dnešní výzvě se pokusíte vytvořit jednoduchý plán jednodenní výpravy, či jiné akce.

Úkol zní jasně: sepište si na papír či do počítače průběh jednodenní výpravy, či nějaké akce.

Plán musí obsahovat:

  • časové rozpoložení
  • program (hra nebo jiná zábavná aktivita)
  • pokud půjde o výpravu, tak vytvořte trasu v Mapy.cz
  • co si účastník má vzít s sebou (potažmo cena akce)
  • hlavní myšlenka celého dění

vaše hotové návrhy pošlete na skautský email : skauti.ymca.jablonec@gmail.com

Možný počet bodů, které lze získat jest 10-20

 

Vořech

 

 

 

 

čaj o páté

Poněvadž čaj z pytlíku dokáže uvařit každý jouda, tak mi půjdeme o trochu dál. Tato výzva spočívá v tom, že půjdete do lesa a uvaříte tam čaj z přírodních surovin na ohni nebo, jestli se bojíte, že podpálíte celý les, tak můžete ne vařiči. V lese můžete najít spoustu takových surovin, ale pokud byste nevěděli, zde jich pár je. 

Na email: skauti.ymca.jablonec@gmail.com pošlete fotku, jak si vychutnáváte svůj čajík a napište z čeho byl, a jak vám chutnal.

Za toto dostanete 15 bodů do bodovacího systému a možná vyhrajete účast na super a parádní akci, kterou vymyslel Vořech.

sekera

 
Celý příspěvek | Rubrika: Úkoly a výzvy | Komentářů: 0

Otužování

Pro velký úspěch je tu znovu otužování. Jak se tak říká: "zima je jenom stav mysli", takže touto výzvou ukážete, jak je vaše mysl silná.

Úkol: vyfoťte fotku, jak se otužujete v jakékoliv rybníku, řece nebo přehradě. Světlušky musí mít vodu alespoň po kolena, vlčata a skautky do půl těla a skauti celé tělo (po krk).

Fotky posílejte na email: skauti.ymca.jablonec@gmail.com a můžete se pochlubit i časem, jak dlouho jste tam vydrželi. Jen tak pro porovnání já (sekera), vořech a nejt jsme vydrželi ponoření po krk v přehradě 2 minuty a 15 vteřin.

Za toto dostanete 15 bodů.

Sekera

 
Celý příspěvek | Rubrika: Úkoly a výzvy | Komentářů: 0

Krmení zvěře

Při výzvě na tento týden si vzpomeneme na lesní zvěř.

Úkolem bude připravit hostinu pro lesní zvěř. Jako důkaz postačí fotka krmiva někde v lese. Ocenění za tuto výzvu bude 15 bodů ale pokud byste chtěli získat bodů 30, tak musíte počkat u své hostiny pro zvířátka a zachytit je, jak si na ní pochutnávají.

Fotky zasílejte na skautský email skauti.ymca.jablonec@gmail.com

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Úkoly a výzvy | Komentářů: 0

Origami

 

Zdravici všem,

tento týden přichází nová série výzev a úkolů a s ní se mění i bodovací systém. Za splnění úkolu dostanete body a ty se budou zapisovat do veřejné tabulky, kterou naleznete na těchto stránkách. Na konci tohoto online "skautu" vyhlásíme vítěze a ti bude odměněni speciální akcí pod záštitou Vořecha (je na co se těšit wink).

Výzva na tento týden spočívá v tom, že poskládáte nějaké origami (ale trochu se snažte a nevybírejte si to nejjednodušší co najdete). Níže máte odkazy na pár stránek s návody, ale klidně můžete čerpat i z jiných zdrojů.

na email skauti.ymca.jablonec@gmail.com pošlete fotku vašeho výtvoru a 10 bodů bude vašich.

origami-navody.cz

origamiway.com

paperkawaii.com

Sekera

 
Celý příspěvek | Rubrika: Úkoly a výzvy | Komentářů: 0

Dokument

Dnes je další čtvrtek, a to znamená další "corona úkol" :D

Tento týden si najděte nějaký dokument a pustě si ho, nejlépe si udělejte s rodinou společný večer a dokument zhlédněte dohromady.

Úkol: vyfoťte fotku dokumentu při sledování a po zhlednutí napište krátký odstaveček co se vám na dokumentu líbilo a jak vás ovlivnil. Pokud tak učiníte dolarová odměna vás nemine :). Fotky a krátký text pošlete na email skauti.ymca.jablonec@gmail.com.

 

Vořechovi tipy na dokumenty:

já nejvíce sleduji dokumenty na stránce promitejity.cz, kde si můžete spoustu dokumentů stáhnout zadarmo.

Doporučuji dokumenty: Zemřít pro Design nebo Krev v mobilech, ukazují, jak to je s výrobou dnešní elektroniky.

 

 

Stromy

Zdravím vás přátelé,

doufám, že jste si minulou výzvu užili a připomínám, že můžete pokračovat až do konce lockdownu a poté si zaplavate s námi v přehradě. Teď přejdeme k další výzvě. V příloze máte dvě strany se stromy a jejich listy. Vaším úkolem bude poznat strom a napsat jeho název. 10. strom je bonusový. Odpovědi můžete psát přímo do emailu ve formě: 

1) Palma 

2) Topol 

atd.

 

Odpovědi posílejte do příštího čtvrtka na email skauti.ymca.jablonec@gmail.com a 20 dolarů vás nemine. pokud někomu nepůjde otevřít pdf soubor napište nám na email.

Sekera

 
Celý příspěvek | Rubrika: Úkoly a výzvy | Komentářů: 0

Ve zdravém těle zdravý duch!

Už se pomalu blíží zima a to znamená, že je třeba začít se otužovat ať při napadlém sněhu, teda jestli nějaký bude, nezmrzneme. Tudíž dnes začíná další výzva. Ta spočívá v tom, že se budeme nadcházející týden otužovat. Jak to vlastně udělat? Každý den se aspoň 10 vteřin sprchovat studenou vodou.

Pokyny:

  • Vytvořte si tabulku, do které si budete psát čas, jak dlouho jste se vydrželi sprchovat nejstudenější vodou. Doporučuji pokusit se pokaždé překonávat svůj rekord z minulého dne.
  • Každý den si zapisujte svůj čas strávený pod studenou vodou.
  • Po týdnu odešlete na tento email: skauti.ymca.jablonec@gmail.com vyplněnou tabulku s časy a odměna 20 dolarů vás nemine.

Pokud se někdo chce otužovat může pokračovat po celý lock down a po konci lock downu může své otužování odzkoušet semnou a Nátanem v Jablonecké přehradě.

Vořech

 
Celý příspěvek | Rubrika: Úkoly a výzvy | Komentářů: 0

Morseovka 5.11.

Zdar a sílu,

na tento týden zadávám jako výzvu, vyluštit tuto zprávy v morseovce.

Fotky zasílejte do příštího čtvrtka na email skauti.ymca.jablonec@gmail.com

Kdo tuto zprávu vyřeší, dostane se mu náležité odměny v podobě možná pravých a nefalšovaných dolarů.

 

morseovka.jpgsekera

 
Celý příspěvek | Rubrika: Úkoly a výzvy | Komentářů: 0